منـتـدى التميــــــ لكل ماهو جديد ـــــز

منـتـدى التميــــــ لكل ماهو جديد ـــــز

أجدد الاسلاميات & وأحدث الافلام & وأحدث البرامج & وأروع الالعاب & تعليمى
 
الرئيسيةالبوابةمكتبة الصورس .و .جبحـثالتسجيلدخولتسجيل دخول الاعضاءتسجيل دخول الاعضاء

شاطر | 
 

 بعض السلاطات

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
yasmeena
نائبه المدير
نائبه المدير
avatar

انثى
السرطان الفأر
عدد المساهمات : 148
تاريخ الميلاد : 21/07/1996
تاريخ التسجيل : 25/02/2011
العمر : 22
العمل/الترفيه : الرسم

مُساهمةموضوع: بعض السلاطات   الإثنين فبراير 28, 2011 10:34 pm

أولا: التومية:
أنا باعملها بالطريقة الدايت وبتكون طعمها حلو زى برة بالضبط
المكونات
:
بطاطساية مسلوقة جدا جدا مع الإحتفاظ بمية السلق
ليمونتين كبار
3 فصوص توم كبيرة بيوريه (مفروم ناعم جدا)
خل - ملح
2 ملعقة زبادى كبيرة
4 ملعقة كبيرة مايونيز كبيرة

الطريقة :
دى بالذات شرحاها بالتفصيل لإنى عايزاكم كلكم تجربوها لو بتحبوا التومية زيى
- بتحطوا كل الحاجات اللى فاتت فى الخلاط وندور

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

- لو الخليط سميك نضيف حبة صغيرة من مية السلق ودة بيكون شكلها بعد الضرب

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

ودة الشكل النهائى:

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
- بصوا بقى أنا دايما باحتفظ بيها فى برطمان مغلق فى التلاجة زى المايونيز بالضبط وباسحب منه زى ماأنا عايزة بيقعد عندى بالأسابيع وما بيجرالوش حاجة وفى رمضان بيكون متجهز عندى من أول رمضان وباسحب منه الشهر كله
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ثانيا: الكول سلو :
ودى بالذات شرحاها برضه بالتفصيل لإنى لاحظت إنها غاليه عالفاضى بالرغم إن هى سهله جدا تتعمل فى البيت عالأقل حتكون مضمونة

المكونات:
- نصف كرنب سلطة
- واحد جزرة متوسطة
- 3 ملاعق خل كبيرة
- 4 ملاعق كبيرة مايونيز
- ملح
- 4 ملاعق كبيرة سكر
- 2 ملعقة كبيرة زبادى

الطريقة:
- نقطع الكرنب ناعم لو بالكبة يبقى كويس قوى بس عالسرعة الأولى
قبل التقطيع :

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

بعد الفرم :

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

- نبشر الجزر ناعم ولو بمبشرة الكبة يبقى أجمل شوفوا كدة:
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
- نحط كل مكونات الصوص عى بعضه ولو بالخلاط بيكون متجانس أكتر
قبل الخلط :
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
بعد الخلط :
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


- نخلط الخضار بالصوص شوفوا كدة دة الشكل النهائى:

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

ملاحظات هامة جدا:
-ما تحاولوش تعملوا كمية كبيرة فى المرة الواحدة لإن طعم الكرنب بيتغير بعد يومين علشان كدة أنا إقترحت نصف كرنبة
- الجزر كميته بتكون أقل من الكرنب دايما لو أكتر بيكون لون الصوص برتقالى ودة مش مطلوب
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ثالثا : الباذنجان :
المكونات
- باذنجاناية متقشرة و متقطعة مكعبات كبيرة
- فص توم مفروم خشن – ( 2 ملعقة خل +ملح+كمون+ 3ملعقة ماء)
- ملعقة جزر مبشور ناعم
- ملعقة بقدونس مفروم ناعم (فى الكبة)

الطريقة
- نحمر الباذنجان فى الزيت ونحطه على ورق يمتص الزيت
- نحمر التوم فى الزيت لغاية أما نشم ريحته يعنى مايتلونش
- ونطش عليه الخل بعد ما نحط عليه الميةبالخل بالملح والكمون زى الفتة يعنى
- نخلط الصوص بالخضار بتكون حلوة قوى ودة الشكل النهائى

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

التــــوقيـــــع
حبيبي الحياة محطة من الدموع


واجمل ما فيها اللقاء


واصعب ما فيها الوداع


فلا تدع قلبي بنساني :flower: [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
sama
مدير عــام للمنتدى
avatar

انثى
الدلو الديك
عدد المساهمات : 211
تاريخ الميلاد : 28/01/1993
تاريخ التسجيل : 17/02/2011
العمر : 25
الموقع : التميز
العمل/الترفيه : الرسم

بطاقة الشخصية
البرنس السيد: 20

مُساهمةموضوع: رد: بعض السلاطات   الإثنين فبراير 28, 2011 11:06 pm

أكثر أكثر من راااااائع

تسلمى يا قمر

:P

التــــوقيـــــع

قد أكون قاسية ..
لا أرحم .. لا أجامل ..
أنا لست دمية جميلة خرساء ..ولا إمرأة سخية بلهاء ..
فأنا لست كباقي النساء ..
امرأة غير اعتيادية ..
أنثى . . نعم ..
و لكن استثنائية ..لأني طموحة في جمال ..
ورائعة في واقع ..
وأميرة على نفسي ..
وملكة على عرش ذاتي ....
انا المستحيلة ..
أنا الإستثنائية ..
ستجدني في عواصم الذات ..لأني عاصمة البوح ..
وعاشقة الصمت في آن واحد ..
وهل عرفت كيف يجتمع جمال البوح
مع تمرد الصمت ..
في آن واحد ..
تلك هي أنا ..طموحة بذاتي ..إستثنائية في حياتي


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
sama
مدير عــام للمنتدى
avatar

انثى
الدلو الديك
عدد المساهمات : 211
تاريخ الميلاد : 28/01/1993
تاريخ التسجيل : 17/02/2011
العمر : 25
الموقع : التميز
العمل/الترفيه : الرسم

بطاقة الشخصية
البرنس السيد: 20

مُساهمةموضوع: رد: بعض السلاطات   الثلاثاء مارس 01, 2011 9:09 pm

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

التــــوقيـــــع

قد أكون قاسية ..
لا أرحم .. لا أجامل ..
أنا لست دمية جميلة خرساء ..ولا إمرأة سخية بلهاء ..
فأنا لست كباقي النساء ..
امرأة غير اعتيادية ..
أنثى . . نعم ..
و لكن استثنائية ..لأني طموحة في جمال ..
ورائعة في واقع ..
وأميرة على نفسي ..
وملكة على عرش ذاتي ....
انا المستحيلة ..
أنا الإستثنائية ..
ستجدني في عواصم الذات ..لأني عاصمة البوح ..
وعاشقة الصمت في آن واحد ..
وهل عرفت كيف يجتمع جمال البوح
مع تمرد الصمت ..
في آن واحد ..
تلك هي أنا ..طموحة بذاتي ..إستثنائية في حياتي


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
بعض السلاطات
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منـتـدى التميــــــ لكل ماهو جديد ـــــز :: قسم المراة والجمال :: المطبخ واحدث الاكلات-
انتقل الى: