منـتـدى التميــــــ لكل ماهو جديد ـــــز
بعض السلاطات 11110
منـتـدى التميــــــ لكل ماهو جديد ـــــز
بعض السلاطات 11110
منـتـدى التميــــــ لكل ماهو جديد ـــــز
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

منـتـدى التميــــــ لكل ماهو جديد ـــــز

أجدد الاسلاميات & وأحدث الافلام & وأحدث البرامج & وأروع الالعاب & تعليمى
 
الرئيسيةبعض السلاطات I_icon16البوابةأحدث الصورالتسجيلدخولتسجيل دخول الاعضاءتسجيل دخول الاعضاء

 

 بعض السلاطات

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
yasmeena
نائبه المدير
نائبه المدير
yasmeena


انثى
السرطان الفأر
عدد المساهمات : 148
تاريخ الميلاد : 21/07/1996
تاريخ التسجيل : 25/02/2011
العمر : 27
العمل/الترفيه : الرسم

بعض السلاطات Empty
مُساهمةموضوع: بعض السلاطات   بعض السلاطات Emptyالإثنين فبراير 28, 2011 10:34 pm

أولا: التومية:
أنا باعملها بالطريقة الدايت وبتكون طعمها حلو زى برة بالضبط
المكونات
:
بطاطساية مسلوقة جدا جدا مع الإحتفاظ بمية السلق
ليمونتين كبار
3 فصوص توم كبيرة بيوريه (مفروم ناعم جدا)
خل - ملح
2 ملعقة زبادى كبيرة
4 ملعقة كبيرة مايونيز كبيرة

الطريقة :
دى بالذات شرحاها بالتفصيل لإنى عايزاكم كلكم تجربوها لو بتحبوا التومية زيى
- بتحطوا كل الحاجات اللى فاتت فى الخلاط وندور

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

- لو الخليط سميك نضيف حبة صغيرة من مية السلق ودة بيكون شكلها بعد الضرب

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

ودة الشكل النهائى:

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
- بصوا بقى أنا دايما باحتفظ بيها فى برطمان مغلق فى التلاجة زى المايونيز بالضبط وباسحب منه زى ماأنا عايزة بيقعد عندى بالأسابيع وما بيجرالوش حاجة وفى رمضان بيكون متجهز عندى من أول رمضان وباسحب منه الشهر كله
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ثانيا: الكول سلو :
ودى بالذات شرحاها برضه بالتفصيل لإنى لاحظت إنها غاليه عالفاضى بالرغم إن هى سهله جدا تتعمل فى البيت عالأقل حتكون مضمونة

المكونات:
- نصف كرنب سلطة
- واحد جزرة متوسطة
- 3 ملاعق خل كبيرة
- 4 ملاعق كبيرة مايونيز
- ملح
- 4 ملاعق كبيرة سكر
- 2 ملعقة كبيرة زبادى

الطريقة:
- نقطع الكرنب ناعم لو بالكبة يبقى كويس قوى بس عالسرعة الأولى
قبل التقطيع :

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

بعد الفرم :

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

- نبشر الجزر ناعم ولو بمبشرة الكبة يبقى أجمل شوفوا كدة:
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
- نحط كل مكونات الصوص عى بعضه ولو بالخلاط بيكون متجانس أكتر
قبل الخلط :
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
بعد الخلط :
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


- نخلط الخضار بالصوص شوفوا كدة دة الشكل النهائى:

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

ملاحظات هامة جدا:
-ما تحاولوش تعملوا كمية كبيرة فى المرة الواحدة لإن طعم الكرنب بيتغير بعد يومين علشان كدة أنا إقترحت نصف كرنبة
- الجزر كميته بتكون أقل من الكرنب دايما لو أكتر بيكون لون الصوص برتقالى ودة مش مطلوب
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ثالثا : الباذنجان :
المكونات
- باذنجاناية متقشرة و متقطعة مكعبات كبيرة
- فص توم مفروم خشن – ( 2 ملعقة خل +ملح+كمون+ 3ملعقة ماء)
- ملعقة جزر مبشور ناعم
- ملعقة بقدونس مفروم ناعم (فى الكبة)

الطريقة
- نحمر الباذنجان فى الزيت ونحطه على ورق يمتص الزيت
- نحمر التوم فى الزيت لغاية أما نشم ريحته يعنى مايتلونش
- ونطش عليه الخل بعد ما نحط عليه الميةبالخل بالملح والكمون زى الفتة يعنى
- نخلط الصوص بالخضار بتكون حلوة قوى ودة الشكل النهائى

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
sama
مدير عــام للمنتدى
sama


انثى
الدلو الديك
عدد المساهمات : 211
تاريخ الميلاد : 28/01/1993
تاريخ التسجيل : 17/02/2011
العمر : 31
الموقع : التميز
العمل/الترفيه : الرسم

بطاقة الشخصية
البرنس السيد: 20

بعض السلاطات Empty
مُساهمةموضوع: رد: بعض السلاطات   بعض السلاطات Emptyالإثنين فبراير 28, 2011 11:06 pm

أكثر أكثر من راااااائع

تسلمى يا قمر

:P
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
sama
مدير عــام للمنتدى
sama


انثى
الدلو الديك
عدد المساهمات : 211
تاريخ الميلاد : 28/01/1993
تاريخ التسجيل : 17/02/2011
العمر : 31
الموقع : التميز
العمل/الترفيه : الرسم

بطاقة الشخصية
البرنس السيد: 20

بعض السلاطات Empty
مُساهمةموضوع: رد: بعض السلاطات   بعض السلاطات Emptyالثلاثاء مارس 01, 2011 9:09 pm

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
بعض السلاطات
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منـتـدى التميــــــ لكل ماهو جديد ـــــز :: قسم المراة والجمال :: المطبخ واحدث الاكلات-
انتقل الى: